09Set

Sortida amb L´Hipofurgó a Autrefois Le Couserans

Publicat per 0 Comments

AUTREFOIS LE COUSERANS (1-2 agost 2015)

                El Coserans, es la provincia Gascona del Departament de L’Ariege, a la Regió del Midi-Pyrennes. Autrefois Le Couserans, es la Festa Tradicional que la ciutat de Saint Girons fa per recordar el temps de principis de segle XX, una festa en certa manera semblant als 3 Tombs de Catalunya.

                Es una Festa a on trobem mercats varis com un de brocanters, d’artesans, gastronomic …, també podem trobar pels carrers actuacions diverses de Corals, Dances Populars, Fanfarries (bandes de musica)…Trobada de vehicles classics, paquinaria antiga, i demostracions de treballs del camp amb les eines de principis de segle XX, tanca la Festa : “Le Gran Défilé” del diumenge.

                Arran de “La Trobada Nacional dels 3 Tombs” celebrada enguany a Sant Joan Despi, a on va desfilar el nostre Hipofurgo del 1892, els organitzadors de la Festa de Saint Girons, varem quedar prendats amb el Hipofurgo, prenent la decisió de convidar-nos a la seva festa.

                Finalment, es va demanar oficialment al SPEIS, l’autorització per  participar a “Le Gran Défilé” el nostre Hipofurgo i 4 bombers, completant la resta amb “les jeunes pompiers”.

                El poc marge de temps, amb que varem demanar voluntaris per anar i estar en plenes vacances, va impedir trobar voluntaris, recaient el fet d’anar i la responsabilitat del transport i estada del hipofurgo en  J.Clapes (Transport de cavalleries) i P.Gonzalez per la P.D.P.H.B.B.

Autrefois Le Couserans 2

“LE GRAN DÉFILÉ”

                Diumenge 2, agost 2015, cap les 11 del mati, despres de visitar el Parc Departamental i el Grup de Jeunes Pompiers (1), es va fer la desfilada de grups d’animació, carruatges, representacions activitats rurals, avions antics al cel, i tancant la rua, el Hipofurgo a tope dels jeunes pompiers, seguit de la bande de musica dels bombers de Pamiers i els vehicles de bombers antics del Departament.

                No cal dir que el nostre Hipofurgo, va ser la novetat absoluta,  amb gran curiositat i aplaudiment del numeros public al llarg de un  hora i mitja de recorregut.

  1. Les jeunes pompiers, son els aspirants a bombers, que fan guardies  i treballs auxiliars, amb la fi d’aprendre i obtenir punts, per quan hi ha convocatoria d’acces, poder presentar-se. Es pot ser Jeune Pompier entre els 13 i 17 anys i presentar-se a partir dels 18 anys.

 

Autrefois Le Couserans3Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

    fisiocat-xs      travesa-xs1 logo-copy  logo cermasa 300 registrada  Logo-Casco-Antiguo