Bloc

Curs d´apnea maig 2018 - Llavaneres i L´Estartit

a Maig 25, 2018
LLAVANERES

El passat 2 y 3 de maig un grup de 10 amfibis van anar a fer un curs d'apnea a Llavaneres dirigit per la Mara Torrealba. 
Durant els 2 dies que va durar el curs és van aprendre fonaments teòrics de tot el referent a l'apnea a una aula del centre de busseig que ens portava al mar a la tarda. 
A mig mati anavem a la piscina municipal i alla es van realitzar sessions d'estiraments , tècniques de relaxació, control de la respiració exercitant el diafragma, apneas estaticas despres de la relaxacio on tots ens vem sorprendre de la nostra capacitat ja que algun va superar els 4 minuts... técnica d´apnea dinámica aprenent a aletejar d'una forma óptima,  etc...
El primer día vem dinar en 10 minuts i corrents al aigua a per les primeres incursions en profunditat 
On la majoria va arribar a els 15 m que marcava la boia més profunda del  cap per el que baixàvem. Tret d'algun problema amb la compensació i algun valent que casi es queda tieso per ficarse al aigua sense caputxa amb un neoprè 5/3 mm va dar una bona iniciació...
El segon dia vem dinar en més temps... el que aparentment es mes saludable però el fet de demanar 13 pizzes i preveure que en sobraría va fer que més d´un mengessim més del normal i això si que va passar factura a l´aigua. Algun va aprofitar per practicar la relaxació amb alguna que altra apnea involuntaria després de dinar a la mateixa cadira i altres bomba de humo a la furgo.
I aqui si que el segon dia de barco es va veure la capacitat de arribar a 18 metres de profunditat de gairebé tot el grup... Durant les baixades es podia apreciar els diferents ingredients de les  pizzes que havíem demanat  un parell de horetes avans ja que la corrent es va encarregar de repartir be entre tots el que a un li sobrava al estomac. 
A la tornada al centre va haver algú que va preferir gaudir de les vistes en solitari mantenint la concentració i esforçantse per no treure també tot el dinar.
En resum un curs molt recomanable i un grup molt chulo amb el que es fácil i agradable compartir experiències.  

Luis Bara                                                                                                 MAS IMAGENES DEL CURSO  

Luna-web

L´ESTARTIT

Dia 1: 15 de Maig

Estàvem citats a les 9:30h a l’Estartit un equip format pel:

Roger Borredà, Marc Andreu, Joan Urbano, Santi Montoliu, Marc Cornella i la nostra monitora la Mara Torrealba, per iniciar el curs d’apnea començant  per la teoria i “papeleos varios”. Després de 2 hores de pallissa teòrica vam anar cap a l’Escala a fer les pràctiques de piscina i anar entrant en matèria.

Un cop a la piscina ja es veia qui tenia idea del tema apnea i qui li sonava tot a xino, només fent un cop d’ull al material que portava cadascú.

Vam començar a fer estiraments i la Mara, ens va ensenyar els diferents tipus de respiracions que faríem servir d’ara en endavant. Vam practicar apnea estàtica i després d’uns quants exercicis amb crono vam plegar de la piscina i ens vam dirigir al mar. Les pràctiques de mar les faríem al Parc Natural del Montgrí.

Mentre la Mara anava a buscar la barca , nosaltres ens preparàvem amb tot el material. Vam tenir sort i vam agafar un dia assolellat, sense vent  i amb bona mar. Un cop vam arribar amb la barca a una zona poc profunda vam començar a muntar tot el tinglado, un parell de boies amb els seus respectius ploms i a iniciar els exercicis que ens anava dient la monitora. En les primeres baixades ja va quedar clar qui era el més paquet de tots, Marc Andreu amb diferència, i qui anava sovint a fer pesca submarina, el Marc Cornella, els altres ens defensàvem com podíem. Després d’una estona fent els exercicis i passant fred ja que l’aigua estava a 15 graus vam reprendre el  camí de tornada. De tornada ens vam trobar una gran sorpresa surant pel mar, ens vam apropar i vam veure un peix lluna de grans dimensions sortint a prendre el sol a la superfície. Vam  intentar nedar amb el gran “mola mola” que sembla que no nedi gaire ràpid  però al apropant-se una mica vam veure que no l’enxampàvem ni de broma.

Al tornar una dutxeta d’aigua calenta i a jalar una mica acompanyat d’unes cervesetes. Vam acabar sobre les cinc de la tarda i després de tot el dia ja estàvem una mica cansats. A descansar i al dia següent mes.

Dia 2: 16 de maig

El segon dia vam quedar de començar directament per la piscina, després mar i per finalitzar un petit examen per saber si havíem après alguna cosa.

A la piscina ens tocava fer apnea dinàmica i alguns exercicis de rescat. Després de fer unes quantes piscines en apnea i d’anar veient qui era el que feia mes recorregut vam practicar el rescat d’un apneista. Es tractava d’una maniobra senzilla on un apneista patia un problema dins l’aigua i el company de seguretat el rescatava i el pujava a superfície. Alguns ho van entendre a la primera però el Urbano i el Borreda no s’enteraven de la pel·lícula  i pretenien fer el rescat començant els dos fent apnea. Total que volien morir els dos ofegats...

Després vam anar al mar, havíem dit d’anar a les Medes, el dia no era tan bo com l’anterior perquè el mar estava una mica mogut però anàvem molt motivats. Vam anar a la cova del dofí i com hi havia mala mar ens vam anar a un altre lloc una mica mes refugiats . Vam muntar el tinglado de les boies de nou i vam posar en pràctica els exercicis realitzats a la piscina.  Durant el transcurs de les pràctiques alguns van veure algun mero i alguna tonyina i al tornar cap al port vam tornar a veure un altre peix lluna. Després de la dutxeta calenta tocava anar a l’aula a fer l’examen però amb l’ajuda de tots ens va sortir un aprovat  notable . Vam fer una foto de grup i a menjar una mica que estàvem afamats. Despres cadascú cap al seu cau.

La valoració global del curs per part de tots ha sigut prou bona, ens ho vam passar molt be i vam gaudir d’un parell de dies al Empordà en bona companyia.

Marc Andreu

lestartit-web

MAS IMAGENES DEL CURSO

IV Milla Nàutica Solidària Bombers de Barcelona

a Maig 15, 2018

#IVmillaBombersBCN

La secció de natació de l'Agrupació Cultural i Esportiva organitza la "IV Milla Nàutica Solidària Bombers de Barcelona". Es tracta d'una travessa aquàtica no competitiva on els nedadors recorreran la distància de mitja, una o dues milles nàutiques.

Quan? el diumenge 17 de juny a les 10:00 hores.

On? Platja del Bogatell, al costat de la Base Nàutica.

Quin serà el circuit? Pots triar entre tres distàncies:

 • Mitja Milla Nàutica: 926 metres.
 • Una Milla Nàutica: 1.852 metres
 • Dues Milles Nàutiques: 3.704 metres

 

circuit3D

Quin és el temps màxim per fer la travessa? El temps màxim per nedar serà de 2 hores per a les tres distàncies.

Quin és el preu? El preu de la inscripció és de 10€ i aniran destinats al projecte “Qui dia neda, any empeny” de l’Associació Nou Horitzó. Aquest projecte té per objectiu promoure la pràctica de la natació per a persones de la tercera edat, entre els 65 i 91 anys, ja que la realització d’activitats físiques en aquestes edats són vitals per a augmentar la seva qualitat de vida i disminuir l’afectació de malalties cròniques.

Hi ha premis? Es tracta d'una travessa "No competitiva", i per tant no hi haurà premis segons les posicions d'arribada dels participants. Sí que hi haurà un premi al Pòdium Solidari, format pels tres participants que més diners recaptin en el seu repte creat a la pàgina web de migranodearena.org.

Com m'hi puc inscriure? La inscripció es farà a través de ticketea.

  I n s c r i p c i o n s   T a n c a d e s 

Queden 106 incripcions presencials de Mitja Milla 926m, a partir de les 8:00 del mateix diumenge

 

Qui pot participar?  Nedadors a partir de 14 anys capacitats per fer la distància. Els menors d'edat necessitaran el permís paternal.

Quants nedadors serem? Un màxim de 750 nedadors entre les tres categories.

Quines seran les sortides?

 • 10:00 --> 2 Milles Nàutiques 3704m
 • 10:05 --> 1 Milla nàutica 1852m
 • 10:10 --> Mitja milla nàutica 926m

 Des de l'organització recomanem l'ús del neoprè. No es podrà utilitzar cap altre material de natació com aletes, manoples...

34687508 10155299060691126 2746199237204115456 o

Un cop finalitzada la prova hi haurà un sorteig de material i experiències dels nostres patrocinadors.

Organitza:

escutculturalTransparent

Col·labora:

logo Logo Associacio sol verd 40anys 12 Logo Bombers Solidaris 2017 definitiu red ticketeaOrange 1  vista optica  Logo-base paserraPomaEva CalaRaquel  Logo AS UntitledVertical cat sergi-paleta Prevencio i Gestio R  logoungravityPRO 2017 LOGO FENTPAIS-01  Banco-de-Sabadell  logobotiga fonsnegre    Logo odeclass-copia  rodi bar  tienda-de-globos-logo-1449674101   RCMB Logo Color EWQA49241

Anirem actualitzan la llista de patrocinadors.

Si vols estar al dia de totes les novetats i sorpreses, descobreix les nostres xarxes socials:

facebook-logo   instagram-new-2016-logo-4FB9F574C0-seeklogo.com copia

 

Reglament de la IV Milla Nàutica Solidària Bombers de Barcelona:

 • És una travessa aquàtica no competitiva.
 • Els participants han de ser majors de 14 anys. I els menors de 18 anys hauran de presentar un permís paternal el mateix dia de la travessa.
 • Les distàncies a nedar seran 952 m, 1852 m o 3704 m.
 • L’hora de sortida serà a les 10:00 hores. Hi haurà 3 sortides, una per cada distància.
 • El temps màxim per acabar la prova serà de 2 hores.
 • Ús del neoprè és recomanable.
 • No es podrà utilitzar cap altre material de natació com aletes, manoples...
 • Hi haurà servei de guarda-roba.
 • Inscripcions: El preu de la inscripció és de 10€ per persona. S’haurà de fer efectiva a través de la pàgina web www.ticketea.com.
 • Es podran fer donacions a través de la web de ticketea pero aquestes no comptaran com a inscripcions.
 • Tot l'import resultant de les inscripcions i les donacions extres en els reptes personals anirà destinat al projecte Qui dia nada, any empeny” de l’Associació Nou Horitzó.
 • Termini màxim d'inscripcions: divendres dia 15 de juny a les 10:00. O quan arribem als 750 participants inscrits.
 • No s´acceptaran inscripcions posteriors.
 • Si no arribessim a les 750 inscripcions, acceptaríem inscripcions el dia de la travessa 2 hores abans de l'inici de la prova.
 • Al formulari d´inscripció, hi haurà de figurar el nom, cognoms, email, número del DNI i confirmar edat.
 • S'haurà de presentar el DNI o acreditació corresponent en el moment de recollir el dorsal.
 • Un cop feta la inscripció o donació no es retornarà l’import en cap cas.
 • L'entrega dels dorsals es farà 2 hores abans de la prova al mateix lloc de la sortida.
 • Amb el preu de la inscripció, el nedador contracta una assegurança de responsabilitat civil.
 • El participant declara estar en bona forma física, estar prou entrenat per acabar la prova i haver comprovat el seu estat de salut per un mitjà autoritzat.
 • El participant accepta que els organitzadors puguin fer un ús publicitari de la seva imatge a la competició sempre que sigui amb fins legítims.
 • L’organització es reserva el dret de realitzar qualsevol canvi d’última hora o anul·lació de la prova si ho considera convenient, en aquest cas no es retornaran els diners de la inscripció.
 • La formalització de la inscripció a la travessa implica que l'inscrit ha llegit i accepta el reglament de la IV Milla Nàutica Solidària Bombers de Barcelona.

 

Per qualsevol dubte o si voleu participar com a voluntaris podeu escriure'ns a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Fiesta Montaña 2018

a Maig 01, 2018

Hola a todos y todas!!!!

El próximo día 1-2-3 de Junio celebramos la Fiesta de la Sección de Montaña de la ACE de Bomberos de Barcelona.

La fiesta será en el pueblo de Radiquero en el Albergue Los Meleses de Emilio y su familia, una antigua quesería transformada en un acogedor albergue en medio de la Sierra de Guara.

Web los Meleses

Como siempre tenemos plazas limitadas, es necesario ocupar primero el 100 % de las plazas del Albergue para poder dormir en la furgoneta o la auto caravana.

Para poder venir se tiene que confirmar la reserva, haciendo un ingreso de las noches que se quieran pasar (1- 28,50 €/2-57 €) al siguiente número de cuenta ES46 3025 0001 3347 2799, es el de la sección de montaña y es Caixa Enginyers. Es importante hacer el ingreso, tenemos que tener presente que si hacemos la reserva se limitan las camas y se tiene que hacer las compras de las comidas, cenas etc.., seamos adulto por favor.

Cuando realicéis el ingreso poner el nombre, el número de personas que paga y Fiesta ACE,

Todo esto es simplemente para facilitar  las cosas, Gracias!!!

Las Personas que  tengan auto caravana o furgoneta para poder dormir  podrán pasar la noche en el parquin del albergue. Primero se llenara el albergue y luego se podrá dormir en furgonetas o auto caravanas. Igualmente se debe comunicar la asistencia, es obligatorio desayunar y cenar en el Albergue. No debemos olvidar que esto es una Albergue con plazas limitadas, nos hacen el favor de dormir en el parquin para que podamos ir más gente y disfrutar de la fiesta , pero los servicios se deben de consumir en el Albergue. Precio por persona en el Albergue durmiendo en furgoneta es de 20 € (cena y almuerzo incluido)

DORMIR:

El precio es de 28,50 € la noche, entra la cena del viernes y el desayuno del sábado, y en caso de dormir solo el sábado entra la cena del sábado y el desayuno del domingo.

A medida que lleguéis al albergue preguntar Ada y decir que sois del grupo de Miguel (Bomberos de Barcelona).

 

BAR DEL ALBERGUE:

El albergue tiene un pequeño bar, quien se pida una copa que de su nombre para apuntarla en la lista, de esta manera no liaremos a los dueños del albergue y tampoco nos  liaremos entre nosotros.

La Sección intentara  traer  una caja de Cava y otra de Vino para la Fiesta como el año pasado.

 

PROGRAMA:

Estamos concretado el programa de este año, como siempre se realizaran actividades para los adultos, barrancos, escalada, fiesta peques, fiesta de disfraces, concierto etc… este año realizaremos una salida para padres y peques al agua.

En una semana colgaremos el programa de todo el fin de semana, muchas gracias y animaros!!

Confirmar asistencia. Chao!!

Miguel Ángel López Aceña     Tel: 687874088    T-D SA

Email: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

    fisiocat-xs      travesa-xs1 logo-copy  logo cermasa 300 registrada  Logo-Casco-Antiguo