Bloc

A Fuego Lento

a abril 25, 2017

Proyecto "A fuego lento" o de como enfrentarse a una forzada segunda actividad

“A fuego lento” es un proyecto de cortometraje documental que mostrará, a través de un bombero que se enfrenta a la segunda actividad previa a la jubilación, el tema universal de la vejez y la forma de enfrentarse a ella, bien para asumirla o bien para negarla. Será su salida más difícil, en la que no estará rodeado de sus compañeros sino que irá sólo a encararse con el tiempo.

Ese momento vital universal planea de fondo en esta producción, que se concreta en lo que le sucede a un colectivo -los bomberos- cuando se topa con el instante de encarar un primer aviso. El instante en el que, cumplidos los 55 años, muchos de ellos pasan forzados a realizar una segunda actividad a la espera de la jubilación definitiva.

El cortometraje se centra en una historia particular, la de Julio Garcés, bombero del Ayuntamiento de Madrid, para poner de relieve los sentimientos y sensaciones que desde esa individualidad se proyectan hacia afuera. La productora "Había una vez... films" está detrás de las cámaras para hacer realidad esta iniciativa.

El proyecto se ha dado a conocer a través de Facebook, en la comunidad “A Fuego Lento”, que llegó a superar en su primera semana las 15.000 reproducciones y entradas, compartidas más de 1.000 veces.

Y han creado una web para todos los que quieran contribuir económicamente al desarrollo del documental, www.yoapoyoafuegolento.wordpress.com. En ella se puede encontrar toda la información del proyecto y los mecenas que les han hecho llegar ya su aportación.

BUSQUEM GUIES DE VIATGE (En paper i digitals) per fer una biblioteca.

a abril 19, 2017

Bon dia,

Des de la secció de Fotografia i Viatges de la ACE volem impulsar la part de Viatges de la mateixa. Tenim diverses idees per fer-ho, i una de les mes practiques es la de fer i gestionar una biblioteca de guies de viatges, així que demanem a tots els membres del cos que vulguin, que ens facin una DONACIO DE GUIES DE VIATGES a la secció.

La idea, si no hi ha cap incident, es que quan les guies compleixin els 10 anys, les tornarem als seus propietaris si les volen conservar com a record i sinó, les guardarem.
Si voleu col·laborar, porteu-les al vostre parc i doneu-li a un responsable de la ACE. Feu una foto i poseu el nom, num de matricula i telèfon a la guia.
El responsable de la biblioteca contactarà amb vosaltres per saber si en un futur les voldreu recuperar o no.

Actualment tenim 17 antigues (anteriors a 2007) i 9 guies posteriors a 2007, però esperem amb aquest mail i els contactes dels parcs fer-ho créixer aviat. Estem creant un foro de viatges (un foro-foro, no una llista de correu) on tothom pugui demanar consell pel seu viatge i la gent pugui penjar informació sobre els llocs que ha visitat. En aquest fòrum es tindrà un registre actualitzat de les guies disponibles. També es crearà una base de dades amb informació sobre on han anat de viatge els bombers per poder contactar directament entre vosaltres per ajudar-vos.

Ja us anirem informant de com avança el projecte, però aquesta idea nomes tirarà endavant si hi ha gent darrera que l’hi dona una empenta. Així que porteu les guies al parc! Si a mes ets un/a apassionat/da dels viatges i vols col·laborar envia un email a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. o envia un whats a l’Alex Monton – EixTA – 622221106
Hi ha feines que demanen molt poc temps i dedicació molt puntual que pots fer en un ratet quan estàs de guàrdia.

Adjunto foto de les guies mes actuals.

Secció de Fotografia i Viatges.

Campanya de donació de sang primavera 2017

a abril 11, 2017

Durant la setmana del 27 al 31 de Maig es va fer una campanya interna per anar a donar sang de part de Bombers de Barcelona als diferents hospitals de la ciutat.
En total van anar 26 bombers, podrien haver estat mes, pero per la sobrecarrega de treball dels organitzadors, la tasques de difusió es van fer tard i van ser fluixes. Per properes ocasions necesitarem mes ajuda de tothom.

Aquí detallem els voluntaris per parc i torn. Moltes gracies a tots.

Eixample TA – 1 persona
Eixample TC – 8 persones
Montjuic TA – 1 persona
Montjuic TC – 10 persones
Montjuic TD – 3 persones
Sant Andreu TB – 3 persones
(si el vostre torn va anar i no apareixeu, envieu-nos un msg)

Destacar que als torns C de Eixample i Montjuic, i al B de Sant Andreu, es nota que es va fer molta feina de difusió per part dels voluntaris del torn. Això posa en relleu la necessitat de disposar de gent que pugui fer d’altaveu i/o col·labori amb la organització de les accions per poder arribar a mes bombers.

Si voleu ajudar en un futur, poseu-vos en contacte amb l’equip de Bombers Solidaris, que a partir d’ara agafarà el relleu del Xavi Vicient en les tasques relacionades amb les donacions de Sang.
Si teniu noves idees de col·laboracions també podeu proposar-les i mirarem de donar-li suport.
Contacteu per email a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. o també podeu entrar al grup de whatsapp contactant amb l’Alex Monton - 622221106

Per últim recordar-vos que segueix obert i recollint fons la Guardiola Solidaria www.teaming.net/bomberssolidaris on podeu aportar 1€ al mes per finançar 4 projectes solidaris al any. Ja som 250 persones, us esperem.


    fisiocat-xs      travesa-xs1 logo-copy  logo cermasa 300 registrada  Logo-Casco-Antiguo